Jumaat, 18 Disember 2009

Paryn Bukan Binti Ahmad,Saya Dah Update.

kalau ada sesiapa yang mengalami situasi yang mencemaskan seperti yang aku lalui ni,sila update blog dan tag aku supaya aku menadah tangan dan bersyukur,"oh ok ok.nasib aku tak buruk sangat"

situasi pertama....
kau beli 1 baju ni.kau rasa baju kau tu cute nak mampus.senang cakap,umur 32 boleh nampak 23 kalau kau pakai.kau Bajek dengan ada reben2 pastu ada kaler pink sikit sikit tu dah cukup comel habis la.
esoknya ko pakai masa nak pergi keluar makan dengan laki kau.sekali laki kau bisik kat telinga kau.kau tengah standby ni,dia mesti nak puji kau kan.sekali dia cakap,"yang,baju kau macam orang tua".hey,what the neraka are u borak about?

situasi kedua...
kasut..ye..kasut..masih lagi dalam kategori pesen ye puan2..kau beli kasut yang kau tak suka.dengan harapan akan menjadi kasut yang laki kau suka.di ulangi..dengan "penuh harapan".
sayangnya harapan kau musnah bila dia cakap,"kasut ni cantik..memang cantik..tapi kasut makcik makcik..cibai...siapa yg cibai?akulah.haha

situasi ketiga..
kau potong rambut kau.ala2 rihanna la konon.pastu ko kaler2 sikitkan.pastu kau posing 2 3 papan depan cermin pastu kau cakap dalam hati..hm..rihanna..rihanna.rihanna..
sekali kau jumpa laki kau kan,dia cakap camnikan.."lambut kaler2 macam clown..
eh..hello,clown tu badutkan ?aku badut?

situasi..ok ok.cukup.banyak benor situasinya.hahaha.apa apapun..nasib kaulah penda.[kata paryn di dlm hatinya yang tak berapa busuk]

Khamis, 1 Oktober 2009

Memperbaiki Seni Memulakan Perbualan

Dont dont dont dibuat semasa berchat di ym dengan minah sadis seperti wa..


1.asmekom...asmekom...tak jawab salam berdosa......padahal kita tengah berak nih.tak sempat nak bagitau,dah jatuhkan hukum.benci do..


2.tengah buat apa tu?....bosan doh soalan ni.cuba jadi kreatif sikit.contohnya,"u,apa akan jadi kalau gajah rogol itik?"


3.dah makan ke belom...ini lagi 1..dont dont dont ok..lebih gentleman kalau macamni,"u,kasi alamat u.i nak tolong mc delivery ayam 20 tan,beger 21 bijik,kentang 7 keturunan."


4tuminah bt albab[bukan nm sebenar].....hm..sedap nama u....seriously aku bajek ni la ayat atok aku masa nak tackle nenek aku dimana ayat tersebut diperturunkan pada ayah aku.ayah aku plak mengorat mak aku.slasldjweji9dsalblablabla...


5.dan kalaulah kau buzz 10 juta kali dan tak di balas...ok la.tak payah cakap 10 juta la..5 kali pun dah kira bagus..maknanya kau ni membosankan.carilah mangsa baru ok.

6.oh,u duk kl ek.i slalu gak turun kl clubbing.u biasa clubbing kat mana?bla bla bla..ini aku rasa paling sial sekali.kalau kau orang ada terkena macam ni,kau sebut je nama club yang tak wujud..club barotakarate ke,club kotekote ke..confirm diaorg tercengang,pastu malu sendiri sbb tetiba je diaorg rasa tak up to date.wahahah.

ok la.cukup la.tak baik kan aku ni.tapi aku nak publish jugak.hahaha

Khamis, 17 September 2009

Ok Lo..Wa Tulis Sikit Lo..Tapi Ini Betui Betui Sikit.Plomis.

hai.ape kabar lu olang?ada baik?kalau tak ok,ok kan.

sumpah wa talak tipu...
wa really busy kasi Copong wa di pet society makan.lagi itu barn buddy ha,wa kena always jaga ma,pasai itu bulak nama vidadalysakula manyakkk suka culi wa punya buah.woi,jangan fikir blue.buah buahan ok.

lagi itu farmville ,wa tala sabar mau reach level 30.nanti sulah sampai itu level,wa janji wa .....aiya..wa pun tak tau mau janji apa..

alhamdullillah,syukul kepala Allah,animal ranch sama farmpal wa,bejalan lengan lancar.pasai di sane tak ale penculi tegar.

jali,di kesempatan ini,wa nak jemput all die hard fan wa latang open house wa li facebook.lu olang boleh klik sini.sebut saja mau apa buah,apa sayur.laging lumbu sama balak sumbu pun ale.balak boleh makan meh?huh.

see u there bebeh.

p/s:pencipta itu facebook memang kletif.jimat wang mau buat openhouse ini tawun.

Sabtu, 15 Ogos 2009

Behenti nangis,telus ketawa.

kalau wa nangis,lu ingat wa selih..wa akan behenti nangis.
kalau wa ketawa,lu ingat wa selang begembila..wa akan telus ketawa.



p/s:tips bagaimana seolang amoi menggembilakan hati olang sekelilingnya.


p/s:wa selang ketawa di facebook.hahaha

Isnin, 3 Ogos 2009

Kisah Seolang Pekawai Beng Yang Ovetos[pantai2 la lu paca,wa talak campo]

*segala kesilapan tatabahasa amatlah di kesali.pantai pantai sentililah mau paca,wokeh?*


wa lapat pos balu..
kelica balu,
oh..jangan lisau.pos balu wa anti lalah tapi bukan anti wanita.ini wa confirm.pasai lia ala 2 bini, 1 gepren.[bos,mau cali 1 geplen lagi tak?,wa single]

ini senalai,wa manyakkk suka.lu olang pun suka kan?kan?..
.......
bolet culi tidur,
bolet online,
bolet makan abc sambil korek idung,
bolet balik awal tengok itu pelakon pujaan wa yang balu saja kematian gepren didalam itu celita betsili[melayu cakap :bersiri]
bolet makan minum flee duty anytime,
bolet feeling jali bos waktu bos mengular,



tapi ini senalai,manyakkk mikin wa susat..
.......
tala pantai cakap itu bahasa melah putih,
tala pantai speaking itu khuntai,[cilaka itu amoi thai malah wa.nanti akhilat,lu kejar la wa mintak ampun,sumpah wa talak layan]
kemahilan mengila jatuh menjunam akibat kemahilan tak senonoh yang meningkat
tala leti beza itu mentol ka,laik ka,oliginal ka,box ka,apa ka,

lagi satu hat,yang betui betui menganggu pelasaan wa kala wa melangkah kaki ke ini fut cot........

....itu imaginasi wa tentang noten[melayu cakap nordin]mat top,geng mamak,potak cin ka,kalimuthu ka tipa tipa tejati ti sini.bom bom bom..


tipa tipa,wa tesedar dali lamunan,lantas wa coletkan li sini..lahaulawala.......................


wa ini cashier saje ma..bukan pekawai beng!ceh.



*palin,i mis u.*[jek untuk ciken cop.hahaha]

Selasa, 21 Julai 2009

Main Kawen Kawen Jom

aku kadang kadang[kadang kadang ye] tak berapa seronok bila terbaca atau terdengar kes macam ni...

bila di tanya pada si jantan oleh cik ripote:

"kenapa datok jek pilih tipah sebagai bakal binik?"
"em..saya pes taim terpikat pada mata si tipah yang bulat bundar tu.orang kata dari mata turun ke hati.ye dak,cik ripote?"

"tan sli why ..tan sli why,why tan sli why suka sangat pada si milah ni.apa keistimewaan dia?why?
"ish..saya pes taim dengar sore dia,terus naik segala bulu.tu la yang boleh terpikat."

"ok cik teh,bleh cite apa yang buat cik teh tertarik pada cik pap?
"oh,cik teh nengok cara dia pegang cawan,terus cik teh terpikat pada cik pap."

dan jawapan klise dari seorang perempuan..
"dia baik hati,tanggungjawab,cool,pemurah bla bla.

hallo...nanti kalo dah tua apa jadi mata yang bundar tu?sore buluh perindu?dan mungkin pegang cawan pun dah tak larat.

aku rasa 60 tahun akan datang kalau soalan sama di tanya,mungkin ini jawapannya,

"cik te masih lagi terpaut pada cik pap kerana matanya yang kedut dan rabun,sorenye yang nyaring membebel kalau cik te klua minum kopi sambil main dam dan cara cik te membaling cawan dan pinggan bila mengamuk..larikkkk

Jumaat, 10 Julai 2009

Bye

kali pertama kami bertemu atas urusan kerja.dia ialah bos saya.saya mempunyai seorang lagi bos,tetapi saya lebih senang berurusan dengannya.

beliau bos yang baik,sering menceritakan masalah peribadinya,tentang kerja,tentang tidak kepuasan hati terhadap rakan kongsi,tentang keluarga dan kisah silamnya.ini membuatkan saya rasa dia mempercayai saya.

kami boleh keluar makan,berhibur bersama,pergi ke laut menikmati batu?eh,saya tulis batu eh?
dia pernah menegur gaya berpakaian saya yang menjolok tekak agaknya dengan cara berhemah.saya terima dan masih teringat hinga kini.

saya boleh meluahkan masalah saya padanya,pernah berkunjung ke rumah dia yang dihiasi dengan si kembar yang petah dan bijak.oh ye,juga seorang isteri yang cemburu tapi baik.

beberapa bulan lalu dia beralih pada kerjaya yang lain kerana terlibat dalam penyalahgunaan dadah.

dan tadi saya menerima panggilan telefon yang membuatkan saya menulis ini dan ini.beliau telah pergi selama lamanya atas sebab yang sama beliau beralih kerjaya.

dan juga kata katanya yang masih saya ingat,"saya mungkin bukan seorang suami yang baik,tapi saya adalah bapa yang terbaik"[baca dalam loghat cina]

ah,banyak lagi yang saya ingat jadi catatan ini takkan kelihatan sempurna.

Khamis, 2 Julai 2009

Laki kau memang pelat.sabarlah penda.

"wei yang...itu nyanyi laku pi let sulah mati ooo."

sape?

"itulah..pilet...pilet..."

maikel jeksen???ceh.bukan pi let la.beat it la.hahaha.

Ahad, 21 Jun 2009

Cegahlah Gout Sebelum Ke Laut

hai hai hai.dukun sakit puan kembali lagi.apahal aku feeling jadi doktor 2 3 ari ni?haha.
okeh,pada korang yang berlakikan pesakit gout,boleh cuba ubat dukun cj ni.

daun pandan bukan buat kuih je ok.jangan sibuk buat kuih je tapi laki,mak,abah korang duk sengal sengal kaki kena gout,korang buat dek je.mari mari kita buat pahala.

sediakan daun pandan dalam satu ikat =7 helai= 45 sen je.[undilah tesco].kalau guna daun ganja ke daun terup ke aku tak jamin ,tak pot.

pastu kerat kerat dia,jerang dalam 1@2 litre ayaq..sebenarnya blender lagi bagus.tapi blender aku jiran sebelah pinjam tak pulang2.halal berhalal sudah.

gunalah periuk kecuali rice cooker anda buatan zimbabwe macam aku punya.
lepas 2 jam bolehlah tutup api .tapis.embunkan dan boleh minum bangun pagi esok dan sebelum tidur. sumpah aku geli tapi saje nak kongsi rasa.haha

Sabtu, 20 Jun 2009

Dukun Sakit Puan

Kali ini cj bertranformez menjadi dukun sakit puan dan tuan.okeh,yang takdek kerja di samping mau menjimatkan kos,silalah sila.

ok.mula mula pi dapur,godek dalam lemari es,ada tak daun sirih.apa?tak tau?cuba p kat kedai runcit india..anne,itttu dawon sirih ada ka?murah je.sposen bleh dapat 2 helai.

kendian,beli plak buah pinang.dimana ada sireh,disitu adalah pinang.pinang yang sudah kering ye.[malangnya anne seksyen 27 tak tau apa itu pinang]ada di jual speket kecik.cukup skali pakai.

jadik tuan2 dan puan2,7 helai daun sireh tu csmpur dengan 7 biji buah pinang.rebus dalam periuk yang bersih lagi suci.air tu lebih kurang 1/2 rice cooker tu.

jadik,lepas air tinggal separuh dari kuantiti asal,bolehlah minum air tu ye.
amalkan setiap pagi.opss,jngan lupa tapis.

khasiatnya?tak payah cite banyak.buat je.
harap takde yang jadik hangit macam pengalaman pertama cik dukun sendiri

Ahad, 14 Jun 2009

Oh Tuhan,Sungguh Aku Tak Tahan

buat jiran atas,engkau memang setan.kenapa ko tak gerudi masa aku cuti hari tu ha?

kenapa jeritan aku:"bisinglah babiiiii" tak memberi sebarang efek pada kau.

aku saspek ko rasa aku bukan sedang maki ko,tapi sedang maki babi yang bakal jadi lauk makan malam jiran aku.




p/s:aku akan terus maki ko disini kalau ko tak brenti.tengok,dia berbunyik lagik.setannnnnnnnaosdswodjwidjfief9ief

Selasa, 9 Jun 2009

Manohara Kemuka Beberapa Nama

pastikan kamu memilih baka yang baguss untuk memilik anak sejeliktak aku

shalam para pembacak semuak.hari ini warta indoneshia menyatakan bahwa Bu Mano telah melaporkan beberapa namak dalam daftar orang yang dilaporkan.iya.itulah.apa lagi.

namak namaknya ialah..

-Tengku Fakhry.ia.suaminya.[tega kamu bu mano derhaka ma suami..neraka jawabnya]
-Kapten Zakaria Saleh.ini pilot yang bawak jetnya.bukan keretapi ya.
-Sultan Ismail Petra.[Ampun Tuanku.patik sekadar laporin apain yg berlakuin]
-Tengku Anis.permaisuri.
-Ichsan.[siapa ini ya..udah nikah ka belum..]
-azari.mano bilang bodyguardnya.

ya.itu terpulang pada pendapat masing masing ya.sebagai penutup,buk cj menampal kembali[ya,itulah orang putih bilang copy paste] pendapat wargak induneshia tentang mano.

SUPARJO:.....Wah..kalau gitu bangsa indonesia ketipu dong?malu amat ama malingsia[malaysia la bodoh.suka ko panggil maling.]

SUPARMAN:Dasarnya tukang boong.dan penipu internasional.makanya cerita putri salju jadi cerita bawang merah,bukan bawang putih karena yang jahat dan tukang boong adalah bawang merah.hahah.hati cantk luarnya dalamnya busuk penuh dengan ular berbisa.

BUNGA AYAM BESTARI: B*natang lu manohara.demi popularitas loe jual harga diri dan bangsa seperti ibu loe ngejual loe.

ARI WIBOWO:Ah,loe nggak cantik.cantik lagi cewek aku di malayshia.iya.cj7.itulah yang ada blog turunaik itu dong.[ok,yang ni mak reka
sendiri nyah..]



laporan ditutup karna shejuk bangat.suami udah nungguk di rumah.mau panasin badannyak.da..




Isnin, 8 Jun 2009

Kekanda Zoy Azroy

kehadapan kekanda.adinda mengantuk.memang tak daya mata nak diangkat.nanti dinda bangun dinda updat okeh?
jangan marah aa.[sila bayangkan muka ahmad nisfu] aku cakap action,kenapa ko tak cakap ha syaitannnn

Ahad, 7 Jun 2009

Iya Dong,Ni Semua Gara Gara Buk Manohara.Iya.Yang Model Itulah.

hye XXX.yeyey..aku bangun tidur jam 1 petang.makan nasi,terus ingat ma kamu.jadi,sekarang,tangan kanan sedang makan,tangan kiri tulis mail buat kamu.

thankz temanin aku semalam dan buat aku ketawa.sejujurnya aku happy bila chat ma kamu.tapi kalau kita dekat,pasti selalu berantakan kerna aku cemburu orangnya.

ingatya dong,dalam sebulan,aku mau 30 hari,1 hari untuk kamu kerja dan 1 hari untuk monica

sory semalam semasa kamu call,aku kurang berbicara.seriously aku malu.dengar suara kamu,wah..dup dap dup dap my heart.maniskan kata kataku?ya.aku baru lepas makan gula 1 kilogram.
ok XXX ,aku mau mandi.

actually,im miss u.harap kamu selalu dekat ma aku

.begitulah antara bait bait indah kiriman cj pada mambang di indonesia.dapat diperhatikan bahawa cj sudah menguasai kosa kata indonesia kerana sedang kusyuk mengikuti perkembangan kes Manohara di Akhbar online Indonesia.sekian.

Jumaat, 5 Jun 2009

Doktor Paca,Stewardess Indon,Awek Dan Ex Wife Si Maccha.

berikut adalah perbualan aku dan seekor kambeng.maksud saya bekas kambeng saya,beberapa hari yang lalu.
yang tulisan merah itu encek kambeng dan yang putih itu saya ya.
3..2..1..action.


"i nak kahwin bulan12 ni.bakal bini i doktor,cun macam
paca sendal."
"u nak kahwin sama doktor muka macam paca.ello maccha..boypren i cakap muka paca hodoh ok.ada lubang lubang."


"i pernah ada affair dengan kawan u.u je yang tak tahu.
"u bagitau i u ada affair dengan kawan i si Myra tu.kesian..kalau u nak tahu.i memang dah tahu.si myra tu awal awal dah bagitau i dia pun nak kerat u.haha.bingung sungguh u ni maccha oi"


"i ada affair dengan stewardess indon.lebih cun dari tunang i."
"oh.lagi affair dengan indon cun?sebenarnya u nak cakap dia lagi cun dari i kan.?ok.ini i terima.


haritu i bercuti kat france.awek cun gile.nanti i nak bawak bakall bini honeymoon kt sana"
"honeymoon kat france?aiyo.i tau u nak i menyesalkan sebab tak kawen dengan u.pastu tak dapat honeymoon syok syok.dey maccha..u ingat bopren i kurung i kat zoo ke?tak bawak i berjalan ke?"

problem i skang ialah i banyak sangat duit.sebulan boleh dapat bla bla .
problem u banyak duit ke atau u nak mnunjuk nunjuk.i saspek u psycho al gojo.


i ingat nak kawin 4 kot.calonnya:doktor,stewardess,kuantan, dan ex wife i.
"kan betul i cakap u psycho.nak kawen 4 pulak.u ingat pompuan pompuan tu nak kat u ke?dey tambi.bukak mata luas2.depa nak RM u ja."


i spedo beribu sebulan kat awek i kat kuantan.i kesian kat dia.dia tak keje.lagipun dia layan i baik.tak macam u.kuranghajar tahap melampau."
memang i kuang hajo melampau dengan u.memang padan pun.kalau pompuan2 ni tau diaorang bakal dimadukan mesti diaorang akan buat apa yang i buat.bezanya i tak boleh nak berlakon lembik lembik depan u.bila dalam hati nak muntah tengok u,i akan cakap,maccha,i mau muntah tengok muka u.bila i mau cakap u sial i akan cakap:"maccha,u so sial.puashati.


ok maccha,jumpa lagi di lain episod.nanti kalau kita ada ym lagi,maccha lagi mau temberang sama akka,akka promise akka kasi tampal lagi di sinni.wokkeh.





Khamis, 4 Jun 2009

Mau Ka Tarak Mau?

ini kisah raya cina yang lupa dirayakan.maksud saya,lupa di publish.



pengakuan berani mati dari Ah Mau memang membuatkan aku ngeri untuk keluar dari rumah selepas ini.

mungkin hobi aku yang suka makan cikedis 5 kali sehari terpaksa dikurangkan kepada 2 hari sekali

......................................................

"eh kak,kak..u tau ka ini tempat ade barang..
eh ye ke..tak tau pun.mana u tau?u ade nampak ke."
"huh..manyak kali ooOO."

Tanpa diminta,ah mau meneruskan ceritanya..
"saya sudah 2 kali nampak.1 kali nampak dekat swimming pool bawah.ada 1 budak kicik sama 1 amoi.biasalah,lepas balik kerja pukul 6 mesti nampak punya.
"lagi 1 dalam lift.amoi cugak.paju kale putih wo."

dan cerita ah mau seterusnya aku pura2 dengar tetapi otakku cuba memikirkan perkara lain..


kepada Ah Mau yang aku tak berapa nak sayang:
ah mau,aku tak mau dengar cerita ko lagi.tolonglah
ah mau,ketahuilah engkau bahawa tahap keberanian aku ada 3 lapis seperti perutmu.dari luar nampak berani,dalam hati rasa takut dan dalam otak terpaksa berani.stop.

Ahad, 31 Mei 2009

saya perlukan pertolongan

apa nak buat kalau kita kena berjauhan dengan kawan paling rapat dalam hidup kita.ok.boyfriend sebenarnya.


aku rasa nak tido je tapi naik lenguh dah tulang2 aku ni

Isnin, 25 Mei 2009

Haruskah Thumb Up Untuk Dafi?

peti surat cj sekali lagi buat hal
kuncinya hilang
sudahnya cj terdampar di atas sofa sambil menyedut udara tak segar
tiba tiba..
gambar google dari budiey ss.

ya bedabedu..
cj telah mendapat inspirasi yang maha hebat dari dafi
alah.yang dalam iklan brands tu
apolai.ambik ranting pokok bunga kertas,lekat dengan bubble gam la
berjayo!!

Jumaat, 22 Mei 2009

Marahlah.

bila marah...

1] 2 baldi baju selesai di basuh.dengan tangan ya.di ulangi dengan tangan.






2] diet tak sihat berlaku.tak selera makan.penjimatan berganda ganda.



jadi,aku akan cari bahan untuk marah kalau malas,berat bertambah @mahukan penjimatan.stop.

Selasa, 19 Mei 2009

Teka Teki Teka Tekok,Ini EntelyTentang Lokok

SOALAN cikgu cj hari ini ya anaq anaq

Apa FAEDAH gambo di kotak rokok baru?
JAWAPAN cikgu cj
faedah la sangat sangat kepada penjual casing.syabas malaysia untuk ide
a hebat ini.


p/s:memang besar harapan cj kotak rokok baru bakal merubah masa depan cj.apakan dayo,bak kata pemangsa:"i boleh tinggalkan u,tapi i tak mungkin tinggalkan rokok".dah ,camno??

Ahad, 17 Mei 2009

Serious Nok,Dah Lama Wok TakDapat Hehadiah

tahukah kamu faridzul yang kek itu membuatkan aku trauma


klik gambo untuk imej yang lebih mantopp ye.oh..ini bukan anak ikan wok.ini mohd faridzul asyraf mat ariffin.beliau menganjurkan contest yang juga hadiahnya boleh dipakai sambil memasak,siram bunga,atau tido.klik sini untuk join.

dan wok mengambil keputusan untuk mengedit semula cerita berlaku di depan mata innershine wok ini..cukup 3 rasa yang diperlukan oleh cik faridzul iaitu lucu,moral dan lusyah.eh.tak lusyah la.faridzul sila baca di dalam bilik tido untuk mood tersebut..
klik sini untuk entry joegrimjow

I Nak Date Dengan U Lagi Skali Buleh?

2 sahabat dari melaka dan kedah.



aku tak paham apsal dia asyik membuta.tak sivik langsung



5 jejaka yang posing ala hero young n dangerous



ni ikan la.bukan sotong



amoi dari kuantan.


al qaeda gegambo ini di upload?ya..aku sedang melakukan pemujaan pada gambo2 pulau redang tahun lepas dengan harapan dapat pergi lagi tahun ni.spirit spirit spirit come.come to me.

p/s:gambar aku takde.taknak taruk la.muka aku rentung gila dalam gambo.rasa nak tampo je kamera yang aku saspek tiada cop sirim

Sabtu, 16 Mei 2009

Sakit Hati Sakit Jiwa

gambar yang takde kena mengena dengan kemenangan lindan


aku rasa aku nak tampar tv aku.

cong wei kalah dengan lin dan lagi!!

Sabtu, 9 Mei 2009

Bukti Kesenian CJ7

DARI DEPAN


DARI ATAS


DARI TEPI


AMARAN!! SILA SENGETKAN LAPTOP ANDA JIKA PERLU dalam kurungan,cj malas nak rotate rotate





Jumaat, 8 Mei 2009

Mak,i luv u,u luv me dok?


masa cj mula2 mula terdetik nak bagi emak hadiah hari ibu masa cj tingkatan 1.
cj jahit apron kaler ungu kotak putih.

mak cj ambik,campak dalam almari.
cj perli dia ,katanya..
cj kecik ati terus malas nak kasi apa apa dah..

dah 10 tahun dah benda ni..
lupakan ajelah.
tahun ni cj tak boleh blah tengok iklan hari ibu kat tv
takut terlambat atau menyesal..


sesuai dengan budget 2009 cj7

mak,
selamat hari ibu
cj sayang mak walaupun kita tak lagi sejiwa

Jumaat, 24 April 2009

Semangat 46


Semalam aku jumpa ini di internet..ini kita panggil dia kait[crochet]

Patern ni sangat mudah tapi mengambil masa untuk menyiapkannya.

Jadi aku nak buat ini sebagai hadiah harijadi untuk kawan istimewa.

bulan depan birthday.aku rasa tak sempat tapi berbekalkan azam dan semangat 46,aku akan cuba.

Sini Ada Barang Baik wooo

TS PRAWN FISHING


NO 9,JLN 28/6[BELAKANG KFC]
TAMAN ALAM MEGAH
SHAH ALAM


lu pancing lobster,wa kasi lu percuma 2 jam[bukan jam tangan wo]
lu pancing 1 jam,wa gelenti lu mesti lapat 3 latut glam[unlez lu punya mood tala baik]
lu pancing 2 jam,wa komfem lu lapat 6 latut glam[unlez lu tala mandi pagi]
lu pancing 3 jam,wa konfiden lu mesti lapat 800 glam[unlez u tala ong,betui2 sui]

memetik kata2 david teo:" to plomot my product,i don kondem other people ploduct"


p/s:aku saja promosi sebab tempat ni memang bagus.mau pica ha?nanti wa upload.tara

Selasa, 21 April 2009

Mari Ke Dunia Hiburan Untuk 5 Minit

Ahad, 19 April 2009

Budak Bang Bil

lokasi:tepi jalan,tempat parking kereta

"adik,jangan main kat situ.."

kenapa tak boleh main kat situ kakak?

"bahaya,kat situ banyak hantu.nanti dia gigit."
salahlah kakak.situ tempat orang parking kereta

ceh..bijak menjawab budak zaman bang bil

Jumaat, 17 April 2009

Im So Ry

sesal dahulu pendapatan..
sesal kemudian tiada berguna...

sebelum memanjangkan perutusan,cj memohon 1000 kemaafan kepada paryn,kerana tidak mendengar nasihat beliau..

ingat lagi pada aksi aksi panas model spentol dubai??ya..semalam,beliau telah berjaya mendetect akan keonlinenan cj di YM..ini akibat dari kebebalan cj mengabadikan nama beliau di kotak ym.[konon tak sampai hati]

semalam,abe sanjay memaklumkan bahawa beliau bakal ke melesia untuk bermain angin.ok.abe sanjay nak bercanda dengan cj.oh tidak..bila cj bagi alasan,abe sanjay mula bengang..

antara dialog setelah ditranslate..

kemon fenda..
sanjay hanya ado demo di melesia
sanjay dok kenal sesapo pong di sini..
anggap jo sanjay ko melesia untuk jumpo demo..

dan jawapan play safe ala diva cj

"sanjay, i try my best sanjay"

mai dai mai dai..kecuali paryn sanggup temani gue?hahahah

Ahad, 12 April 2009

Siaran Langsung Dari Golok

kawan kawan..i ialah saya dan u ialah kamu ye..

.................................................................................

setelah penat i meredah hutan rimba..akhirnya i sampai di rantau panjang.i peserta tunggal yang menaiki sampan RM2 kerana yang lain cukup syarat dan kelayakan.

sebelum menaiki sampan ,i di tahan oleh seseorang.....bla bla bla.. rm bla..sampai.

habis basah semua beg i, wok..

tiba tiba i rasa tak adil..kenapa pasangan i ke hatyai..i cuma ke golok..internasionallah sangat..
cepat cepat i memujuk hati sendiri.."kan seronok jalan sesorang,mana tau terlaga bahu dengan spesies hero drama bersiri thailand di tv2.."

sekian cj melaporkan..

p/s: muak la aku tengok pisau cukur banyak sangat jual kat sini..
adeke sotong 2 ketul 6.5o.
4 hidangan untuk seorang makan rm 240??gila kerat..bagi tijah masak lagi bagus

Rabu, 8 April 2009

Aku Hanya Pengemis Muda

aku berjalan masuk ke premis itu..
tiba tiba..
2 wanita berbisik bisik sambil memandang ke arahku..
seorang berumur,seorang lagi sebaya denganku
mungkin menemani keluarga beriadah di sana..

mereka terus memandangku dengan pandangan ala jasmin hamid
aku menjadi benci..
aku terus membalas renungan anak beranak itu dengan jelingan maut ala azizah mahzan
tiba tiba...
aku terdengar si anak berbisik kepada ibunya..
"mak,ni lah orang yang menang pertandingan udang terberat tu.samalah muka dia macam dalam gambar.."

tiba tiba aku rasa bersalah..
15 minit kemudian aku cuba tersenyum pada mereka
dengan harapan ia dapat menggugurkan dosa aku yang berprasangka
malangnya aku terlewat 15 minit bla bla saat

sekian puisi dari aku ,si pengemis muda pemancing udang.

Isnin, 6 April 2009

Janji Dengan Aku..Jangan Nangis,Jangan Cembeng

Mak.....
Terlalu bosan rasanya duduk membilang hari.....
Dah hampir sepuluh bulan mak pergi,
Rasanya baru semalam mak peluk kiter kan sejuk syahdu masih terasa lagi nih....

Mak tau tak.....
itu lah pertama kali mak peluk anak mak yang nakal ni sejak kiter dewasa.....
dan itu juga terakhir kali nya.
Emmmm...rupanya mak dah tau mak nak pergi jauh.....
nak tinggal kan anak2 mak..... nak tinggal kan dunia fana ni.....

mak macam dah sedia.....
Seminggu sebelum tu.....
mak dah menganyam tikar mengkuang 3 helai.....
Akak kata sampai ke pagi mak anyam tikar tuu....
tanpa rasa mengantuk, tanpa rasa letih.....
kakak pun rasa hairan.....
mak tak penah buat gitu.....

pastu mak pasang radio kecil di sebelah mak.....
tapi mak seolah2 tak sedar bahawa rancangan radio tu siaran siam ......
kengkadang siaran indonesia ...
mak terus tekun menganyam...
Rupanya tikar yang telah mak siapkan tu di gunakan untuk mengiringi mak ke kuburan...

Pastu mak sapu sampah sekeliling rumah bersih2....
pastu mak jemur karpet-karpet. ..
pastu mak ubahkan sofa ke tempat lain..
mak biarkan ruang tu kosong..
rupanya kat situ jenazah mak diletakkan..

paling menarik sekali mak bgtau kat maner sume duit dan barang kemas mak..
ada kat dalam almari.....
ada kat dalam dalam beg.....
ada dalam ASB.....
ada kat dalam Tabung Haji..
mak cakap tak berapa cukup lagi....
ada kat dalam gulung tikar.....

masa tu mak perasan takk..??
kiter gelak sakan bila mak bgtau duit dalam gulung tikar...
kiter kata mak ni memang pesenn lama laaa...
mak cuma gelak jer...
eeemmm..bahagiaa nya saat ituu..



Mak.....
Hari tu hari sabtu 18/08/1999 pukul 3 petang mak tiba2 sakit perut.....
bila malam tu kiter sampai dari KL.....
mak dah dalam kesakitan.
Akak dan abang kat kampong semua dah pujuk.....
mak tetap takmau pi hospital.... .
dan cuma tinggal giliran kiter sahaja yang belum pujuk..
Mak kata mak takmau duduk dalam hospital.... .
tapi kiter berkeras juga pujukk..
nanti di hospital ada doktor...
ada ubat untuk mak..
kat rumah kami hanya mampu sapu minyak dan urut jer..

Mak tetap tak bersetuju... ..
mak memang degil..
tak salah, anak mak yang ni pon mengikut perangai mak tu..
Tapi akhirnya bila melihat keadaan mak makin teruk....
mak sakit perut sampai nak sentuh perut mak pon sakit
kami adik beradik sepakat hantar juga mak ke hospital.... ..

Mak.....
amponkan kami semua...
kami nak mak sehat...
kami sayang mak...
kami tak mau mak sakit...
kami terpaksa juga hantar mak ke hospital....
ampon kan kami yer mak....

Mak.....
Malam itu abang bawa mak ke hospital
dan itu lah pertama dan terakhir kali mak naik kereta kiter...
Masih terbayang betapa ceria dan gembiranya mak,
kiter kata nak beli kereta....
Mak asyik tanya ajer..
cukup ker duitt..
kiter jawab pula...
kalau tak cukup, mak kan banyak duit...
mak gelak ajerr.....

Lepas tu bila kereta kiter sampai....
mak buat kenduri kesyukuran.. ....
Dan kiter masih ingat lagi...
bila kiter eksiden terlanggar Ah-Chong naik motor.....
Punya la kiter takut...
kiter warning kakak kiter jangan sesekali bgtau kat mak.....
Bila balik sahaja kampong....
kiter cepat-cepat simpan keta dalam garaj.....
Tapi mak perasan juga bumper depan kemek...
mak tanya kenapa...?
Selamba jerr kiter jawab terlangar pokok bunga.....

Mak....
tujuan kiter menipu tu supaya mak tak risau...
Maafkan kiter kerana sampai mak pergi mak tak tau hal sebenar...
mak, kiter menipu mak kan ...
ampon kan kiter....
Mak.....
Jam 4.30 pa gi 19/08/2006
Bila tiba aja kat hospital....
nurse tengah balut mak dengan kain putih.....
mak mesti nampak kiter jatuh terduduk di lantai hospital...
Mesti mak nampak abang cium dahi mak.....
Mesti mak nampak akak baca doa untuk mak....
Mesti mak nampak adik terduduk kat kerusi kat sudut itu...
mesti mak nampak semua tu kann...kann. .kannn

Mak tau tak....
Pagi tu balik dari hospital jam 5.20 pagi kiter mamandu dalam keadaan separuh sedar...
Adik kat sebelah diam melayan perasann...
Kenangan bersama mak berputar dalam kepala ini...
jalan di depan terasa makin kelam.....
airmata dah tak mampu di tahan....
Masa tu seandainya apa-apa terjadi di jalan itu kiter rela...
Namun alhamdulillah akhirnya kiter sampai juga...
di sebab kan pagi masih awal, jadi jalan tu lenggang..
kosong. ...sekosong hati ini.....
Sepanjang perjalanan terasa kedinginan subuh itu lain benar suasananya.. ......
terasa syahdu dan sayu...dinginnnn. ....

Mak.....
Kiter masih ingat lagi...
Kiter baca AlQuran kat tepi mak temankan mak...
Jam 11.00 pagi mak di mandi kan .....
Anak2 mak yang pangku masa mak mandi....
Mak mesti rasa betapa lembut nya kami mengosok seluruh tubuh mak.....
Kiter gosok kaki mak perlahan lahan.....
Mak perasan tak...?

Makcik yang mandikan mak tu pujuk kiter.....
Dia kata..." dikk...jangan nangis...kalau sayang mak jangan buat gitu...jangan
nangis ya.."
Bila makcik tu kata gitu...
lagi laaaa laju airmata ni..
tapi kiter kawal supaya tak menitik atas mak....

Mak.....
Sampai takat ini surat ni kiter tulis.....
kiter nangis ni.....
Ni kat dlm bilik...baru pukul 4.00 pagi....
Takder orang yang bangun lagi.....
kiter dengar nasyid tajuk "anak soleh" kiter sedih...
kiter rindu kat mak..!
Takpa la....
nanti bila kita selesai sembanyang subuh,
kiter baca yassin untuk mak...
mak tunggu ya..!
Mak..
Sebelum muka mak di tutup buat selamanya... .
Semua anak2 mak mengelilingi mak...
menatap wajah mak buat kali terakhir....
Semua orang kata mak seolah2 senyum aja...
Mak rasa tak....
masa tu kiter sentuh dahi mak....
kiter rasa sejukkkk sangat dahi makk.....
Kiter tak mampu nak cium mak...
kiter tak daya....
kiter tuliskan kalimah tauhid kat dahi mak dengan air mawar...
Airmata kiter tak boleh tahan....
Mak mesti ingat kan yang anak mak ni jadi imam solat jenazah untuk mak...
tapi kite suruh tok imam bacakan doa sebab kite sebak....

Jam 12 tengahari mak diusung keluar dari rumah....
Akak pula dah terkulai dlm pelukan makcik...
badan akak terasa panas...
makk...
anak mak yang seorang tu demam....

Mak tauu...
cuma akak sorang saja anak mak yang tak mengiringi mak ke tanah perkuburan.. ..
Mak.....
Hari2 ku lalui tanpa kewujudan mak lagi...
Begitu terasa kehilangan mak...
boleh kata setiap malam selepas maghrib anak mak ini berendam airmata...
Dan sampai satu tahap....
masa tu malam jumaat selepas maghrib...
Selepas kiter baca yassin ngan kawan-kawan. ....
entah kenapa biler kat bilik kiter keluarkan gambar2 mak pastu apa lagi...
semakin kiter tenung terasa semakin sayu...
tangisan tak dapat dibendung...

Mak tauu...
kiter cuba bertahan...
memujuk diri sendiri tapi tak juga reda...
Kiter rasa nak telefon mak...
nak cakap dengan mak....
anak mak yang ni dah tak betul kan ...?
Dan akhirnya dalam sedu sedan itu kiter telefon kampong...
Kiter cakap dengan kakak..kiter nangis lagi...
Puas la kakak memujuk kiter...
Akak kata..." tak baik laa nangis aje..doa lah untuk mak.."
Dan akhirnya akak juga nangis.....

Mak tau tak..
di saat itu kerinduan terasa menusuk sehingga ke hulu hati...
rasa nyilu sangat...
menusuk-nusuk sehingga terasa begitu sakit dalam dada ni....
Sampai sekarang bila kerinduan itu menjelma...
hanya sedekah al-fatihah kiter berikan.....

Mak....
cukup la sampai sini dulu....
kawan kiter dah ketuk pintu bilik tu....
kejap lagi kami nak pergi solat subuh kat masjid...
selalunya, kiter yang bawak mak naik motor kan ....
kali ni kiter jalan kaki dengan kawan pulak...
esok kiter ingat nak tulis surat kat ayah pula....
Mula2 kiter tak tau nak hantar mana surat nih...
pastu kawan kiter bgtau...
simpan je buat kenangan..
Kiter cuma tau alamat ni aje...
Takper yer mak...k
Kiter kasi orang lain baca...
Kiter stop dulu...
sebab kawan kiter dah lama tunggu tu...
akhir kata untuk mak,
I LOVE YOU SO MUCH
dan jutaan terima kasih kerana membesarkan kiter...
memberi seluruh kasih sayang dari kecil sampai masuk sekolah..
sampai masuk unibesiti..
sampai kiter boleh rase naik kapal terbang...
boleh rasa duduk kat negara orang... s
sampai akhir hayat ini jasa mak tak akan mampu kiter balas..

Sekian terima kasih,
Yang Benar Anak mak yang dah tak degil

Jumaat, 3 April 2009

Part 2;Lets Kobek Peti Emel Wok!!

Kondominium cinta yang kita bina dari makgat basikal dan kipas
helikopter akhirnya musnah setelah kau berpaling tadah. Ternyata
sikapmu mulai berubah bila Malaysia mula melancarkan satelit MEASAT-1
ke ruang angkasa raya. Sejak itu kau sering melarikan diri bila
terserempak dengan abang iparku. Akhirnya aku menyedari bahawa diri
ini tidak diperlukan lagi.




Sejak kau tiada, aku sering menyendiri berbual-bual dengan pokok betik
untuk mengisi masa lapang. Kadang-kadang aku mengikat botol oren pada
tiang rumah agar nampak lebih cantik. Saban hari aku termenung di
dalam peti sejuk mengenangkan dirimu yang entah kemana menghilang. Aku
cuba bermain badminton sambil makan mi hailam untuk melupakanmu,
tetapi aku tak berdaya. Lalu aku membakar mesin basuh dan membelasah
empat ekor itik serati jiran sebelah sebagai tanda aku tidak bersalah.




Mengapa? Mengapa sayang? Mengapa ini semua bisa terjadi? Mengapa
setelah kau curi hatiku, kau rompak cintaku lantas kau bunuh cintaku
sehingga kau terbunuh dalam kemalangan cinta yang ngeri. Aku bagaikan
terhimpit dan dihimpit oleh guni-guni batu yang kau timpakan di atas
belakangku. Derita yang kautimpakan itu adalah bebanan yang terlalu
berat untuk ku tanggung bagaikan mendukung 75 ekor biawak dan 386 ekor
anak beruk. Dan kini segala harapanku hancur berkecai bagaikan aku
terjatuh dari Menara Kuala Lumpur dan dihempap oleh Menara Berkembar
Petronas lalu tersangkut di celah landasan LRT dan kemudiannya digilis
pula keretapi Komuter hingga aku hancur berkecai. Oh! terlalu berat
dugaan yang kutempuhi kini.




Kini segalanya telah pun berakhir. Aku sedar siapa aku. Aku hanya
insan biasa yang suka makan mi segera. Aku bukan McGyver, McDonald's,
Superman atau Kesatria Baja Hitam. Aku juga bukanlah Ultraman seperti
yang kau idam-idamkan. Aku menyedari kekurangan diri dan kekurangan
kemudahan awam di tempat sendiri. Tak perlu dikesali lagi kerana nasi
telah menjadi capati dan tin sardin yang ku genggam ini telah pun
luput tarikhnya. Segalanya sungguh mengharukan dan semua hadiah
pemberianmu termasuk enjin kapal selam telah pun aku cincang untuk
dibuat makanan lembu.




Walaupun segalanya telah pun berakhir, disini, diatas pokok getah ini
aku tetap menunggu kau akan kembali. Selagi ada nafas ini, selagi ada
kompleks membeli-belah SOGO, selagi ada kedai kasut selipar di sekitar
Argentina, selagi kumpulan Metallica tidak berpecah, aku tetap
menunggumu sehinggalah mentari terbelah lapan. Namun aku menyedari
bahawa penantianku hanyalah sia-sia belaka. Akhirnya aku mengambil
keputusan mektamad untuk menunggu tiang elektrik dihadapan rumahku
berbuah. kalau tiang elektrik berbuah nanti, aku poskan buahnya
kepadamu. Nak tak?

Lets Kobek Peti Emel Wok!! Part 1

surat chenta tahap cipan mengandung yang menggunakan kosa kata tahap dewa..


Dalam kesuraman ultra lembayung tika tujuh bulan menumpahkan cahaya
dibawah kaki langit khirmizi, tiba-tiba aku terkenangkan eurika
nostalgia cinta lama yang kita palitkan berdua. Kehadiranmu bersama
molekul-molekul hidrogen menerjang segala kekusutan yang membelit tali
perutku. Dan kehadiranmu itu mengajar aku erti rindu gelora dan
shahdu.



Kau juga mengajarku erti cinta, singa laut,beruang kutub, penguin,
kambing salji, mee rebus, cendol, koridor, kotak pensil, tali kasut
dan pasu bunga.Kala itu, kita bagaikan Nobita dan Sizuka.Kau dan aku
umpama Kurt Cobain dan Rafeah Buang yang tidak dapat dipisahkan.
Malangnya percintaan yang mendapat liputan meluas hingga ke planet
Ziku itu telah mengundang perpisahan yang akhirnya telah mengecewakan
seluruh penternak lipan di Burma. Kau pergi jua ketika Kuala Lumpur
sedang bersiap sedia menjadi tuan rumah Sukan Komanwel 1998.



Sesungguhnya perpisahan itu berpunca daripada penebangan pokok getah
secara besar-besaran di Lembah Klang. Pemergianmu menyebabkan aku
menghidap penyakit resdung dan hepatitis-Q secara mengejut.
Ketiadaanmu memaksa aku memakai topi keledar setiap masa sebagai
langkah keselamatan. Aku seperti tidak percaya dengan apa yang telah
terjadi. Aku bagaikan tergelincir dari orbit bumi dan terpelanting ke
ruang angkasa, apabila daya tarikan graviti terhadapku tiada lagi
berfungsi setelahaku tersungkur dalam percintaan yang berlarutan
hingga ke rubber-set. Seluruh perjalanan hidupku menjadi gelita
bagaikan terperangkap di dalam gua yang gelap dan ditemani stlagit dan
stlagmit yang bagai sembilu.


bersambung..panjang benau wok oi..

Isnin, 30 Mac 2009

Tragedi Berdarah Di Kampung Awah

Wok[transformaSi cj sempena AF] & wartawan veteran,En Kapal Singki membuat liputan untuk 999 pada ujung minggu yang lalu dan kami menemui jejak pertama hasil maklumat penduduk Kampung Awah.



itu dia pemangsa menggunakan tulang 4 kerat[atau lebih tepat lagi,sisa lemak tepu]untuk menjatuhkan mangsa


pihak berkuasa masih lagi menyiasat motif pemangsa bergambar kenang kenangan dengan mangsa sebelum tragedi tersebut


muka pemangsa yang puas setelah menodai mangsa


bahan bukti yang di jumpai..parang pusaka kak diba 7 keturunan cap kampung awah yang tak lut oleh banjir atau ribut




bukti mangsa yang ternoda dan dinoda


sekian wok melaporkan apa yang termampu.maaf,gambar pemangsa yang tidak berpakaian terpaksa di lupuskan kerana bimbang mengatasi penjualan Playboy

Rabu, 25 Mac 2009

Betul Betul Ho Liao

Serious.....
Kaum hawa..marilah kita bersama sama menyokong Earth Hour
Aku tak tipu wok..
Terbaik dari ladang ni..**sebab sebenar cj menyokong habis habisan EARTH HOUR

Selasa, 10 Mac 2009

Goh;Daddy Cool

aktiviti menggosok toilet memang menyakitkan hati kalau daki itu bukan di buat oleh si penggosok.dan hati aku bertambah terguris terhiris apabila terlihat contengan nama dengan marker pen hitam di pintu toilet.


Lebih kurang macam ni lah lakaran di tempat kejadiantonyoh tak mungkin jalan.aku biarkan agar tuan rumah boleh berbangga dengan lakaran anaknya itu 1 hari nanti.biarkan...

.............................................................................

mood aku baik.jadi,hari ini dalam sejarah aku rajin untuk mengutip surat di bawah.sampai di sana aku tercari cari peti bernombor B 16-12.Eh,ada 2 peti bernombor yang sama cuma dibezakan oleh tanda( -)di hujungnya.aku konpius.tiba tiba aku dapat 1 idea....

ya....aku mencapai semua surat yang bernama GOH SOK LENG dan yang seangkatan dengannya.

dikesempatan ini,aku memohon maaf pada anak GOH SOK LENG kerana pernah mencerca kamu dengan ungkapan "sengal punya budak" kelmarin.

Isnin, 9 Mac 2009

2 L



Ini 2 L betul betul bikin aku panas malam semalam.

bermula dengan cik cameraman yang sibuk mengzoom kuasa 2 awek Lee Cong Wei...

di ikuti pulak dengan kekalahan cong wei pada Super Lin Dan.

what the raket??

Ahad, 8 Mac 2009

Tiba tiba Yang Tiba

hari ni aku menemani buayapren memancing udang.

aku?aku dah bersara dara dunia memancing.harap harap tokey kedai udang yang aku selalu curi curi pandang tu sudi memberikan aku elaun sara diri.

sempena persaraan aku ini,aku mengambil keputusan untuk lepak di meja kedai udang sambil membuat origami.

sedang aku asyik melipat lipat[kertas],tiba tiba aku rasa aku lebih hebat dari uncle uncle yang sedang memancing tu.

apsal?

sebab,aku pandai pancing,diaorang pun pandai pancing

aku pandai buat origami,tapi diaorang hanya pandai poligami

sekian,cj melaporkan dari bilik berita pandan indah.

Jumaat, 6 Mac 2009

Sila Check

dah check belum??

tidur sebantal


mandi bogel

one night stand

Khamis, 26 Februari 2009

Edisi Origami Seksi

origami itu seni..

cj sedang belajar origami...

ini bermakna cj seorang yang seni...




kalau ada sumur diladang,
mari kita sama sama mandi
cj terbaik dari ladang
sedang belajar seni origami


sekian,cik cj melaporkan edisi origami dari atas tilam,depan tibi.

Sabtu, 21 Februari 2009

Jelit,Jelita Atau Jelik?

pernah berhadapan orang perasaan jelita?
reaksi?..
aku pernah dan selalu.cerita terkini,semalam.

amoi ni selalu ada time aku keluar.dan buat pertama kalinya aku berbual dengan si amoi ni semalam.

sedang kami berbual,tiba tiba kakak kepada amoi tadi masuk ke dalam bilik kami..
"eiks,muka u dengan dia sama lah..."ujar aku sebab takde bahan nak bercakap.[apeke jam aku ni..adik bradik tentulah sama..]

"iyelah..ei,i mau tanya u..i sama dia siapa lagi cantik?",tanya si amoi..

aku tau pertanyaan dia mengharapkan jawapan yang berpihak pada dia.
dan jawapan spontan aku kepada amoi yang perasan jelita...

"bila u tanya i,i mesti jawab u paling cantik..kalau kejap lagi kakak u mari tanya ini soalan,i mesti cakap dia cantik..

ok ok..dia diam dan terus blah..opsss..

Selasa, 17 Februari 2009

Surat Cinta Tijah


SURAT CINTA TIJAH

Tijah budak kampung, tapi bekerja di Kuala Lumpur .
Biasalah bila sudah duduk "town", mula lupa asal usul. Pakaian seksi maut, bercinta pula dgn lelaki mat saleh. Ke hulu ke hilir menayang
boyfriendnya yg bermata biru.
Punyalah eksyen si Tijah, hinggalah suatu hari dia ternampak lelaki Inggeris tadi dgn wanita lain yg lebih cantik dan bergaya daripadanya.
Tijah menangis tiga hari tiga malam. Pada malam ke empat, Tijah mengambil sehelai kertas dan menulis surat untuk memutuskan
perhubungannya dgn lelaki mat saleh tadi yg baru sebulan dikenalinya.
Begini bunyi surat yg ditulis oleh Tijah binti Kulup Kecil, yg berjaya "dicuri" ...
************ ********* ********* ********* ********* ********* ********* ********* **
Mike....
I WANT TO CUT CONNECTION US.
I have think about this very cook-cook. I know I clap one hand only.
Correctly, I have seen you and she walk-walk together at town with eyes myself. You grab hand she.
You always ask for apology back-back. I don't trust you again! You are really crocodile land.
My friend speak you play wood three. First-first I think my friend lie me. But now I know you correct-correct play wood three.
So, I break connection to pull my body from this love triangle. I know this result I pick is very correct, because you love she very high from
me.
So, I cut this connection to go far from here. I don't want you to play-play with my liver.
I have been crying until no more eye water thinking about you. I don't want banana to fruit two times.
Safe walk..
Tijah



p/s;aku terima dari e mail

Sabtu, 14 Februari 2009

Mari Mari

mari adik,abang,kakak,mokcik,pokcik,sayang...


lawati blog terbaru akak bersama budak kejam & the spiral eyes di

http://threesomedivas.blogspot.com/


membincangkan topik panas dari 3 sudut pandangan berbeza dimana ahli panel terdiri dari 3 budak yang ber acting ala ustazah,ala genius dan ala kabaret..

Edisi Udang Terlarang

kalau cik adik tak dapat udang,
jgn sesekali salahkan abegel,
kalau pergi memancing udang,
jangan cik adik lupa memakai gogel,

pantun 4kerat ini direka khas rentetan peristiwa mata akak termasuk pasir ketika sedang kusyuk dan tawadduk mendapatkan udang yang ke10.[sebenarnya akak dapat 5 je].keseronokan terpaksa dihentikan kerana kedai tersebut tiada 1st aid kit.[camni ka eja?]
sekian akak melaporkan edisi udang dari pandan indah.

Rabu, 11 Februari 2009

Cj Versi Poyo Dolu Dolu

terikut ikut dengan gaya orang sekeliling?
cuba meniru aksi artis kesayangan anda?
cuba menjadi sesuatu yang bukan diri sendiri?
semuanya aku pernah..


darjah 4
aku sudah mula suka mengenakan make up.tapi bukan untuk keluar.aku bermake up dan berpakaian cantik,kemudian abang akan berpura2 menjadi jurugambar profesional walaupun hakikatnya,kamera tidak berbateri.

ketika meningkat remaja aku mula suka melawa.mungkin kerana dipengaruhi persekitaran.orang mewarna rambut,aku pon mau.bermula di darjah 6,rambutku sudah berkarat.kali ini dipengaruhi oleh abangku

alis kening mula dicukur.bukan untuk mendapatkan bentuk idaman,tetapi lebih kepada mau mengikut trend.org bercukur,aku pun bercukur.akhirnya,kening senget dan botak sebelah.aha.kelakar kalau teringat saat tersebut.

tingkatan 1 aku mula menjadi mangsa fesyen.berpakaian tidak mengikut usia.dan kadangkala ramai yang salah meneka umurku ketika itu.13 dikatakan 19.ini semua dipengaruhi oleh artis majalah dan tv.

pada umur 16,aku mula berpakaian mengikut kehendak diri walaupun bila difikir semula agak janggal mengenakan skirt jeans dan boot christmas.jakun betul.

menjejak umur 21,aku rasa gaya berpakaian aku agak ok[dari yang lepas] dan aku mula menghargai pakaian yang aku ada..ini kerana aku mula membeli pakaian dengan titik peluh dan pembaziran air liur.[mengayat]

.............................................................................................................................


dan kini pada usia 23 tahun,aku mula muak dengan fesyen.serious.aku bukan lagi menjadi mangsa fesyen.aku bukan lagi berpakaian untuk menjadi someone.tapi kini aku berpakaian lebih kepada keselesaan.bukan kesesuaian.

kadang kadang pakaian aku tak sesuai dengan keadaan.contohnya aku tengok,orang kalau nak keluar dgn bopren,punyalah menyemart mcm mau masuk opis.tapi aku ?selesa berseluar pendek.asal aku selesa..udah le.


dan aku jangkakan,6bulan dari sekarang,mungkin gaya berpakaian aku berubah.kerana mungkin pada masa tu aku akan kembali bergelar single terlarang yang cuba mengetest market.

Selasa, 10 Februari 2009

Persamaan Tayar,Ros&Ah Long

mama cj,mama cj..apa persamaan diantara tayar,ros dan Ah Long?....



pertama kali aku menerima bunga adalah 2 tahun lepas.itupun diberi oleh seorang kawan[kini tak lagi memegang gelaran tersebut]yang mabuk dan berpura2 sukakan aku.mungkin untuk menjadikan aku hidangan beliau.mintak maap.bunga itu aku tinggalkan dibelakang sit kereta kamu.

oh ya.beliau adalah teman lelaki sahabatku sendiri...kawan kawan,jangan percaya teman lelaki kamu yang tiap bulan menghadiahkan kamu itu dan ini tetapi di belakang kamu,mengurat temanmu sendiri.
A Flower For Her
dan kali kedua@terakhir adalah tahun lepas oleh bekasku.itupun setelah aku sendiri mengecall beliau kerana cemburu melihat teman2 yang rata2 menerima bunga pada hari tersebut.dan hasilnya,aku menerima sedozen bunga ros berton biru dan sekeping kad rayu rayuan kembali ke pangkuan.kredit kepada emak kerana sudi menjaga bunga2 tersebut.

dan untuk 14februari akan datang,aku telah berpesan pada si buaya yang tak pernah menyambut hari tersebut[sama seperti aku] untuk membelikan aku bunga.memang seumur hidup aku tak pernah menyambut hari tersebut.tetapi rupa2nya perasaan menerima bunga amatlah istimewa walaupun ada antara kamu yang menafikannya.

Khamis, 5 Februari 2009

Aku Terpaksa

benda paling penting dalam hidup akak ialah barang baik akak.apsal?kamu rasa tak penting ke?

benda terakhir yang akak beli dengan duit sendiri..em..akak taknak hipokrit ye.setahun yang lepas iaitu baju akak.sengkekkan?aah

akak tak pernah bermimpi mau kahwin.kalau berjodoh,akak mau akad nikah,punggah hantaran semua kat situ.bergambar kat situ.no sanding sanding.peleceh sungguh.rimas

hubungan paling lama bertahan adalah yang sekarang ni.1 tahun 4 bulan.itupun hubungan sulit.yang lain..ah,malu akak nak cakap.xsempat nak lafaz i lap u,u lap me.

dilamun cinta?pagi tadi akak rasa ye.tapi,baru je kejap tadi akak nampak laki ala ala dato k lalu sebelah akak,so akak tangguh dulu persoalan cinta ini.

restoran terakhir akak makan malam tak dapat dipastikan kerana tulisannye haram akak tak paham.

buku terakhir yg akak boli,yang pastinya nan kamasutra ye.akak baca newspaper ajo

nama penuh akak amatlah panjang.yang pastinyo,ado double N,A,Z dan E,

akak tak pilih mak,tak pilih ayah.akak pilih diri akak sendiri.go cj go.

akak teringin sangat nak jumpa budak yang buat sore upin ngan ipin tu.kau comel dik.kalu akk dapat ko,akak kurung ko.pastu akak suh ko ajuk gaya upin ipin nonstop.

sahabat akak baby ini atok dan buayapren akk..kalau dalam intenet ni,akak senang sekali sama paryn dan pasa.mereka berilmu &baik gitu.maaf tak boleh sampai 8.akak tak percaya manusia.

pakaian akak dibasuh by hand.kadang2 ajo di dobi.ok.akak tipu.terbalikkan ayat tadi.

akak home sweet home da.so,tak adolah tempat2 yang di idam2kan utk akak pergi.ok lah..akak pilih siam jugak.

5perkara tentang pasa sanda yg tag akak ni..dia punya nasihat,akak boleh masuk kepala,dia sdg dilamun chenta,dia suka makan,tak suka basuh baju,cepat panas hati sama bibik,dia bersuara halus mulus..eh,macam dah lebih dari 5 je...

akak gila ini 8perkara,tapi akak taklah terlalu gila untuk menunjukkan kegilaan akak ini.iaitu;lelaki,wang,sinchan,anak patung free,tido,makan,kite enjoyy dan bertenet.ok.akak bagi bonus,akak gile bercakap.

pelukan@ciuman.akak pilih peluk la..kenapo?adolah

8 perkataan sering diucapkan,saya,u,lempang kang,eehai,lapar,ngantok,kenyang,babi kat hutan bla bla


sekian.tag jatuh kembali kepada cik nothingsweetaboutme
hahahha.berani ko tag aku ye?

Ini Bukan Anugerah Penyapu.Ini Baldi


pertama sekali setinggi2 penghargaan pada khir toyo kerana memberikan akak inspirasi untuk menghasilkan anugerah baldi cj ini.


tanpa membuang masa,anugerah[omputih ckp award]baldi ini akak tujukan khas buat
adik pasa,
adik paryn
adik vida
oh ye,tak dilupakan satu satunya calon lelaki tunggal iaitu
adik atan.

akak tau,u all malas basuh baju dan kemas rumah tapi rajin berblog.kecuali pasa,yang lain semuanya menyandang 1 gelaran sajo sama ada malas kemas umah atau basuh baju.

pada yang tak tercalon,mungkin ada award lain yang lebih sesuai ye.

sekian.wassalam wassini.

6/2/2009;maka dengan ini,akak selaku pemegang mandat,terus memanjangkan anugerah ini kepada;

dak mangki
dak tedy
maaf dong,kelmarin nggak cukup bajek mau bikinin awardnyak.

sila serahkan pada mereka yang lebih layak,jika aku gagal menghubungi mereka.

Rabu, 4 Februari 2009

Biru Ka Merah Ka?

ini agak sensitif.tapi aku redah aje..


puan A; Aku bangga kerana aku masih berjaya mengekalkan kedaraan aku.aku pon heran apsal pompuan zaman skang ni senang2 je sedekah dara mereka..


puan B; ALah.aku takde dara.aku lagi bangga apa.tak rock la zaman skang kalu ada dara..


tiba2 jam dinding berbunyi...
alah yeye je minah 2 eko ni..beza antara dara atau tak berdara hanya sedetik je...ada aku kecoh????

Ahad, 1 Februari 2009

Laki Dan Puan

Laki.....
tahukah kamu..
[dan perempuan,kamu memang dah tahu]
perempuan ada3 kategori ..

puan mahu lelaki berwang
dan semestinya dambakan wang tersebut

puan mahu lelaki berduit
tetapi bukan mahukan duit lelaki tersebut

dan ada puan tak kisah pasal duit
janji barang baik..


laki;sila sedar &jangan tertipu
puan;sila mengaku &jangan menafikannya.

Sabtu, 31 Januari 2009

Alahai Abang Sharuk

*ayat yang dikale merah tu telah diterjemah untuk memudahkan pembacaan kamu*


walaupun abang bangladesh ni mungkin dah bahagia dengan bini tempatan die...atau dia dah hanyut di pukul ombak mase ontheway balik raya,kite tetap akan ingat dia sampai bebila.serious,kite xtipu.


ok,kite panggil dia abang sharuk ,eh.

abang sharuk ni baru je pindah kat area rumah kite.kite kesian tengok dia dengan kawan2 dia.yelah.kalau time raye tu,temenung je ingat kampong halaman..kite paham perasaan dia,betapa susahnye bergelar perantau..

ok ok..kite pendekkan cerite..

disuatu petang yang nyaman..kite dengan siti peruz pergi main atromen atromen kat tapak lombong.kite rasa tak puas ati je dengan siti peruz,macam dia ade tipu kite ah.so kite ajak die main tarik kemuncup kat belakang umah kite.


kite pon berjalan la kat belakang umah tu.tibe tibe kite perasan yang kemuncup kat belakang umah kite tu dah botak kite kerjakan.so,lokasi kite bertukar ke arah belakang umah abang sharuk.


eh eh...
kite nampak barang baik ah..

"siti peruz,siti peruz..".....

kite panggil siti peruz..tapi kite tak jerit..kite teran suare kite.
siti peruz pun datang kat kite..pastu kite tunjuk kat umah abang sharuk....

"siti peruz,cubo ekau nengok apo abang sharuk buek.."
[cuba kau tengok apa abang sharuk buat]
"eeeee..goli eh den ai...."kata siti peruz.
[eeeeee..gelinye aku]

...................................................................


ok ok....
kami tak jadi main tarik kemuncup..kami balik umah siti peruz.umah siti peruz ade askem pop.sampai je di umah siti peruz....


"omak,omak..tadi siti peruz dongan cj nampak abang sharuk bontang tika kek dapo.dio tak pakai apo apo.lopeh tu dio meniarap ateh tikar.dio tosongih yo nengok den,mak...."[mak,mak,tadi siti peruz dengan cj nampak abang sharuk bentang tika kat dapur.dia tak pakai apa2.lepas tu dia meniarap atas tikar.dia tersengih je tengok saya,mak..]


"la..yang kau poi tengok tu sapo sughoh??"[mak siti peruz suka menjerit,sumpah kite tak suke.][la..yang kau pergi tengok tu sape suruh?]
"la omak ni..dah dio tak tutup pintu dapo,sapo sughoh???".[
la mak ni dah dia tak tutup pintu dapur,sape suruh??]

kite pening nih...sape yg salah???siti peruz,kite atau abang sharuk??

Jumaat, 30 Januari 2009

Stoken Ajo

kecuali waktu tidur[itupun kalau ada orang ingatkan aku],aku tak suka pakai stoken.
aku kagum dengan kengkawan aku yang pakai kain pendek pendek,pastu pakai lak stoken corak corak panjang sampai lutut.

kalau time sekolah dulu,aku standby stoken dalam beg skolah,pastu lagi 5 minit mau perhimpunan aku akan pakai sebelah kaki je.jadi,bila time checking stoken,aku akan tunjuk kaki tersebut.settle.

*entry ni ditulis kerna aku nengok pemandangan aku di sana semalam dipenuhi si pasport pasport yang berstoken sampe lutot.

tante,ini bukan waktu sekolah.kalau checking,mereka nggak periksa stokin dong,mereka mau nengok pasport kamu dong.

Ahad, 25 Januari 2009

Gong Xi Gong Xi


happy new year ...
untuk semua yang menyambutnya.cepatlah 10 hari ni berlalu...tak sabar mau balik rumahh...

Jumaat, 23 Januari 2009

Kerk Kobeng

aku kurang cerdik.dah la kurang cerdik,degil pulak tu.aku tak kisah kalau aku salah,janji aku menang.itu aku.DULU.

aku pernah mengikuti kelas kaunseling .sebab utama aku rela dikaunseling ialah kerana kekacakan salah seorang kaunselornya yang beruniform dan berpaku paku dibahunya.ok ok.taklah kacak,tapi kena dengan mata.

kami dibahagikan kepada beberapa kumpulan.setiap seorang akan mendapat seorang kaunselor secara bergilir gilir.dan memang nasib aku baik pada hari tersebut,aku dipasangkan dengan kaunselor kacak tadi.kita panggil dia KK ,ok.

bla bla bla pot pet pot pet..aku dah naik sebu dengan bebelannye.mungkin dia bukanlah kaunselor sebenar.ntah,aku pun tak tahu.yang aku tahu,aku mula sedar kekacakan tak dapat mengubati kebosanan.

sehinggalah beliau mula menyedari yang mata aku meliar seolah olah mahu menelan beliau..beliau cuba untuk mengubah keadaan..dengan loghat kelantannye,beliau bertanya pada aku...

"ok,kamu bagitahhu saye..adeke oghang yang ambik dadoh atau bende terlarang,yang jadi kaye,berjaye?ade?"

aku yang agak bosan terus menjawab dengan tegas[dan muka yang boring]....
"ade.curt cobain".
ok..maaf.aku tau jawapan aku agak bodoh.memang bodoh.

tapi aku rasa si KK lebih kelihatan kurang cerdik apabila beliau berbisik pada rakan di sebelah..
"eh mu..,kek kobeng tu sapo ha?"

Rabu, 21 Januari 2009

Aboy Hanya Insan Biasa

22 jan
2;17pm

tiba tiba aku mau bertukar menjadi incredible hulk bila terpandang aboy yang slumber kencing di 3 tempat dalam 1 masa.maafkan sajalah kerana beliau hanya insan biasa.

aku tak paham kenapa aboi yang baru tiba tengahari semalam agak manja[tapi bengap] dengan aku.aboy milik rakan,namun ditumpangkan sementara di rumah aku sehingga esok..

aboy marah bila aku tak mempedulikannya.dan bila aku mengajak aboy menonton tv bersama sama,beliau baring disebelahku sambil menjilat2 tangan,muka dan kakiku.

aku juga pelik kerana hampir 5 lagu telah aku nyanyikan untuk beliau,namun beliau enggan tidur.hinggakan beliau menemaniku berinternet sehingga pukul 7pagi tadi.

ok ok.yang ini buat aku bengang apabila beliau turut menikmati hidangan twistiesku.gile kau aboy?kau tak pedas ke??al kisah..yang penting esok kau balik.

ok.luahan rasa tamat.aku mau kemas baju dan bahan bukti.esok aku mahu ke rumah baby[ini atok] untuk seminggu ++ dan kemungkinan aku dimaki apabila melihat entry ini atok adalah tinggi..

...................................................................................................................

petikan perbualan aku meminta kebenaran baby untuk menyiarkan kisah ini atok;

"baby,aku tulis pasal ko dan ini atok dalam blog aku eh"
"wei cilake..tak nak ar.takpe ko.nanti aku buat blog,aku cite pasal kaki ko termasuk dalam lubang toilet !!

Selasa, 20 Januari 2009

Pakcik Jahat

=darjah 1
=S.K.S
=6 petang

=tengah tunggu van sekolah

masa tu kan..kite tengah tunggu pakcik yang bawak van sekolah tu.tunggu punya tunggu van tak datang. pastukan kite dengar bunyi kling kling kling. rupanyakan,kat tepi jalan sane ade pakcik naik moto jual askem..

kite rabe2 kocek skirt biru gelap kite.em,ade lebih 50sen la.
kite pon amik beg skolah kite yang lebih berat dari kite,kite keri atas belakang.pastu kite pon siap sedai nak lintas jalan.

alamak.banyak kete la.kite tak jadi melintas.kite berdiri kat tepi dulu...


eh,kat tepi kite ade keta la.ade pakcik kat dalam tu.em..mungkin pakcik tu tunggu anak dia kot..untung anak dia ek,ayah dia rajin amek dia.tak macam kite.hari2 tengok muke pakcik van.
eh..eh...tapi kan.....
tibe2 kan...

kite nampak pakcik tu pegang anu die lah..eee..takutnye.pastu kite tengok muka dia macam orang ape ntah..tengah pandang kawan2 kite yang tengah main sep sep tiang.

kite takuttt...terus kite blah dari situ...

pakcik ni setan la..mesti pakcik tu tak ingat kat kite.tapi kite tetap ingat ape yang pakcik tu buat.ek.jijik.

© TURUNAIK - Template by Blogger Sablonlari - Header image by Deviantart