Rabu, 11 Februari 2009

Cj Versi Poyo Dolu Dolu

terikut ikut dengan gaya orang sekeliling?
cuba meniru aksi artis kesayangan anda?
cuba menjadi sesuatu yang bukan diri sendiri?
semuanya aku pernah..


darjah 4
aku sudah mula suka mengenakan make up.tapi bukan untuk keluar.aku bermake up dan berpakaian cantik,kemudian abang akan berpura2 menjadi jurugambar profesional walaupun hakikatnya,kamera tidak berbateri.

ketika meningkat remaja aku mula suka melawa.mungkin kerana dipengaruhi persekitaran.orang mewarna rambut,aku pon mau.bermula di darjah 6,rambutku sudah berkarat.kali ini dipengaruhi oleh abangku

alis kening mula dicukur.bukan untuk mendapatkan bentuk idaman,tetapi lebih kepada mau mengikut trend.org bercukur,aku pun bercukur.akhirnya,kening senget dan botak sebelah.aha.kelakar kalau teringat saat tersebut.

tingkatan 1 aku mula menjadi mangsa fesyen.berpakaian tidak mengikut usia.dan kadangkala ramai yang salah meneka umurku ketika itu.13 dikatakan 19.ini semua dipengaruhi oleh artis majalah dan tv.

pada umur 16,aku mula berpakaian mengikut kehendak diri walaupun bila difikir semula agak janggal mengenakan skirt jeans dan boot christmas.jakun betul.

menjejak umur 21,aku rasa gaya berpakaian aku agak ok[dari yang lepas] dan aku mula menghargai pakaian yang aku ada..ini kerana aku mula membeli pakaian dengan titik peluh dan pembaziran air liur.[mengayat]

.............................................................................................................................


dan kini pada usia 23 tahun,aku mula muak dengan fesyen.serious.aku bukan lagi menjadi mangsa fesyen.aku bukan lagi berpakaian untuk menjadi someone.tapi kini aku berpakaian lebih kepada keselesaan.bukan kesesuaian.

kadang kadang pakaian aku tak sesuai dengan keadaan.contohnya aku tengok,orang kalau nak keluar dgn bopren,punyalah menyemart mcm mau masuk opis.tapi aku ?selesa berseluar pendek.asal aku selesa..udah le.


dan aku jangkakan,6bulan dari sekarang,mungkin gaya berpakaian aku berubah.kerana mungkin pada masa tu aku akan kembali bergelar single terlarang yang cuba mengetest market.

13 potpet:

Atan berkata...

pakai purdah ke he he nampak mata aje

vidadarisakura berkata...

aku lagi rela p kerja pakai suar pindik jak.
malas maw pakai jins.
weekend la..
heee

eliza berkata...

pakai baju kurung bru nampak ayu sikit..
err..sikit ja la.

hehe

~d!b@~ berkata...

ermmmm fesyen ye..

purdah ok pe sis ahahahahhha :P

tapi, susah sket arr kalo nak test market ngeeee~

F A R Y N berkata...

ko bogel lagi sesuwai..pastu wat tarian hulahup lam webcam..tunjuk sama aku...hahaaha

tEddY bLuEbeRRy gUrL berkata...

single terlarang??
hmmm...
hehe..
nape x pki skirt jeans dgn but kuning Phua Chu Kang..
HahaxP

JohnJenin berkata...

Faryn,
invite pakcik bila CJ nari depan webcam..

cj7 berkata...

apsal aku rasa komen di atas semua macam setan aja

vidadarisakura berkata...

fuh..
nasib baik aku komen dibawah..
jadi aku malaikat.


haha

Monkey D Luffy berkata...

asalkan ada baju... pakai apa jer

cj7 berkata...

atan;nanti deria bau tertutup.susah aku nk mengesan musuh

vida;haha.aku pon pnh p keja pakai suo pndek je

eliza;btul tu.sbb tu xleh pakai selalu.

diba;aku nak jodohkan kau dgn atan boleh tak.sama je pndpt...ehe

paryn;hulahup hari tu x cukup eh.ahahah
tunggu...


tedy;but pck manis ke masam ha

pokcik john;jgn risau,aku direct invite ko

vv;ok.astaga.kurapat ini budak

mangki;aku tau kau menerima aku seadanya

ab geldofg berkata...

lama tk dgr brita...apa kbar?

cj7 berkata...

aku camtu je.masih hitam dan cool

© TURUNAIK - Template by Blogger Sablonlari - Header image by Deviantart