Selasa, 16 Disember 2008

BAPAK AKU CAKAP..

cite ni diceritakan semula oleh ;aku
sumber;bapak aku
time;masa aku tak boleh nak tidur malam

al kisah pada zaman dolu2.ada spasang laki bini yang amat la miskin hina tinggal di sebuah kampung.ali &minah
nama eh.

dipendekkan cerita,datang seorang
bomoh terer berpindah kat kampung tadi.dek sebab terpengaruh dengan cerita orang kampung,ali pun pergi ke rumah bomoh tadi untuk lepaskan hajat.sampai je kat umah bomoh tadi,ali terkejut sebab bomoh tadi macam tau2 je ape yang ali nak.

' kamu nak kaye kan?',tanya tok bomoh.ali menggangguk.dipendekkan lagi cite tok bomoh pun bagi kat ali 3 anak panah.kata tok bomoh;
'setiap kali ko nak something,ko sebut je ape ko nak,pastu ko panah je kat ank langit.tapi cam beselah,peluang ade 3 je.....
...
lepas ucap timekasih,ali pun balik dgn gumbira&tunjukkan pada bini dia.'ayang,ayang tengok ni.....aku nak keta besa'.cum..dipanahnye ke langit..muncul la sbijik kete besa.[bengap gak ali ni,xtau ke petrol naik rege,protes bninya].
si minah agak happy&mula berangan.ali ni mmg tau sangat bininya tamak,so dia pesan awl2 jgn guna panah tadi tanpa izin si ali.

esoknye,lepas si ali nak pegi keje,si minah dah senyum &dah ready untuk planningnye.dijemput smua org kampung berkumpul kat depan umah..'oi org kampung semua...tengok ni..aku ade anak panah...bla bla bla....[bebel si minah dgn bangganya]

ada la 1 org kampong td yg meluat tengok si minah lalu mencabar si minah buktikan kate2 dia.si minah ni ape lagi,terus angkat tangan untuk memanah anak panah tadi..belum sempat dia cakap pape,orang kampung yang dengki tadi terus mencocok pinggang si minah......

'oh,pantat ko...'latah si minah..ape lagi..tumbuh le pantat dlm jumlah yg agk banyak di badan si minah.org2 kampung tadi terus ketawa&tinggalkan si minah..
balik je ali dari keje,ali dah agak dah what happen.malas nak cite banyak,ali terus ambik panah yang ketiga ......

"hilangkanlah semua pantat2 bini aku"

4 potpet:

The Spiral Eyes berkata...

napa aku rasa macam nak menjadahkan orang aja ya

cj7 berkata...

ko jadahkan minah ye..

tEddY bLuEbeRRy gUrL berkata...

hehe..

cj7 berkata...

dak tedy;hehe ye,ko suka ye crite kayak ginik.

© TURUNAIK - Template by Blogger Sablonlari - Header image by Deviantart