Sabtu, 27 Disember 2008

Kenapa Aku Tak Nak Kahwin

sengaja aku bising kat sini supaya lainkali kalau ada orang cakap kat aku,"will u marry me?",aku mesti suruh dia buka blog ni &baca.

kenapa aku tak nak kawin?sejak aku kecik lagi,mentality aku telah di set up ;"aku tak mo kawin.mungkin sebab tengok mak &ayah aku yang divorce[sejak aku kecik].tambahan plak keluarga belah mak ke ayah boleh kata agak broken juga[awas;kaca,mudah pecah].
aku tak percaya yang aku akan bahagia bila berkahwin.bagi aku ikatan perkahwinan tu hanya atas kertas[&xpenting pon].

dulu aku slalu cakap kat mak aku,xpayah kawin pun xpe.aku nak kerja rajin2 tanpa harapkan bantuan lelaki.mak aku tanya,abih ko xnak anak ke.anak?budak kat rumah anak yatim tu kan berlambak.jawab aku.

so,kamu2 paham kan kenapa aku tak nak kahwin?[buat masa ni].oh ye.untuk menambahkan rasa,aku tampalkan sikit sms dari ex boyepren aku semalam untuk dijadikan bahan bokti.;

aku;keje ke?
hoyin;ye lo[maksud;ye lah.bukan telo ye]
aku;sedih je,senyum sket..

hoyin;esok i tak keje,boleh tido sampai petang,i cuti 10 hari ma..
aku;lamanya,sakit bontot ke
hoyin;letih keje ma..
aku;cari duit nak kahwin?[aku mula pasang jerat]
hoyin;kahwin sama u? aku;u nak ke?,jangan main2,i ni gile
hoyin;nak sangat
aku;i tak pandai masak,suka tido,tak cantik,hanya tau cakap banyak,takde untungnye.
hoyin;i tau ,itu yang i nak
aku;hohoho.u pun dah gile.u suka orang yang malas dan kuat tidur ye. hoyin;mungkin!,tak boleh meh?

perbualan kami terhenti bila buayapren aku sms secara tiba2
buayepren;sayang,aku pergi rumah kawan kejap
aku yang 10sion;sukahati,dengan perempuan pun takpe,aku dah taknak amik tahu.

kesimpulan sms tadi;aku saja melayan cerita impian perkahwinan ex aku kerana ketika tu aku sedang gaduh dgn boyepren aku,.kalau normal,idokle seleghe aku menyebutnye[poh bedoh
].

p/s;maaf entry aku asyik berkisar pasal aku&buayapren aku.kerana buat masa ni,nilah life aku.gunakan yang positif untuk memperbaiki komunikasi kamu[lelaki especially]dgn pompuan.

12 potpet:

The Spiral Eyes berkata...

kadang kadang kita menjadikani macam jadah hidup in

ab geldofg berkata...

kawin tk itu smua kuasaNYA...

Monkey D Luffy berkata...

benar ker ni? jangan lupa jemput aku bila dah terbuka hati

JohnJenin berkata...

Kahwin laa.. nanti tua sapa nak jaga...err pakcik ;)

F A R Y N berkata...

fenda kawen ngan pakcik?
wah wah wah wah wah...
kagumnya...hahaha

cj7 berkata...

john jenin,umah orang tua banyak 0
paryn;ni pakcik ko ke

vidadarisakura berkata...

aku takut kawin pasal aku nda pecaya lelaki..kakaka
n i'm not believe in love tuu...hee

cj7 berkata...

VIDA,nanti aku bookingkan rumah orang tua untuk kamu.kita berjiran ok

Mia berkata...

Tak nak kawen ek? kalau ade jodoh takkan ke mane

cj7 berkata...

oh mia,sila semak perenggan ke 4,ayat pertama ya..

Just Me berkata...

sama aje...ain pun jadi bahan umpatan bila majlis kawin orang lain...

cj7 berkata...

wah,lainkali nak g ,majlis kahwin ko bawak aku,aku laserkan mereka2..

© TURUNAIK - Template by Blogger Sablonlari - Header image by Deviantart